zaterdag 4 april 2020

Info schrijfvoorbereidende vaardigheden

Beste ouders van de derde kleuterklas,

Al drie weken bevinden we ons in een vreemde situatie. Dat het nog even zal duren is duidelijk, maar hoe lang nog, blijft voor allen een vraag. In gedachten zijn we toch nog dagelijks bij jullie.

Indien de lessen na de paasvakantie nog steeds niet doorgaan, zullen we vanaf maandag 20 april dagelijks een 'werkblaadje' of 'uitdaging' posten op onze blog om de kleuters 'wakker' te houden en uit te dagen naar het eerste leerjaar toe.

Graag willen we nog even jullie aandacht i.v.m. het schrijven van blokletters. Zoals afgesproken op de algemene infoavond voor ouders van de kleuters van de derde kleuterklassen begin september '19, beperken we ons enkel tot het aanbieden van voorbereidende 'krullewieten'- oefeningen (dit zijn schrijfdansoefeningen, zoals vb. in het zand of in de lijn schrijven). We oefenen in de derde kleuterklas zeker nog niet het schrijven van schrijfletters, we schrijven dus nog géén krulletters. Onze voornamen schrijven we in de klas nog steeds in blokletters. Alvast bedankt om hier aandachtig voor te zijn.
Naast de schrijfdansoefeningen is het ook heel belangrijk om voor de schrijfvoorbereidende vaardigheden aandacht te hebben voor de juiste pengreep van jullie zoon of dochter. Omdat we dit nu niet meer dagelijks in de klas kunnen opvolgen, willen we jullie vragen om evt. te corrigeren bij zoon of dochterlief. Hieronder vinden jullie 2 afbeeldingen van een correcte pengreep.

We hopen van ganser harte dat jullie gezin en familie het goed stellen en aan wie ziek is wensen we veel beterschap!
We wensen jullie een mooie paastijd en een fijne Paasvakantie toe in deze toch wel uitzonderlijke tijd.

Juf Kathy en juf Lieve